Golvslipning Täby

Låt oss ge dig ett fräschare trägolv | 070-748 09 19

Golvslipning

GOLVSLIPNING – EN EFFEKTIV OCH PRISVÄRD METOD

En golvslipning är en effektiv och ekonomiskt fördelaktig metod om man vill att ett slitet trägolv ska få tillbaka sin forna glans. Du kommer inte att behöva åka till byggvaruhuset och investera i ett nytt, dyrt golv – det går lika bra att slipa det gamla i form.

Hur mycket kostar det att genomföra en golvslipning? Det beror på ett flertal olika faktorer. Vilket skick är golvet i innan arbetet påbörjas, hur har underhållet skötts, vilken typ av ytbehandling har applicerats på golvet? Men viktigast för både kostnaden och resultatet är vilket träslag golvet består av.

Tar bort fula ojämnheter på golvet

Slipa golvet kan man göra av flera olika anledningar, beroende på vilka behov man har. Antingen vill man få bort besvärliga ojämnheter eller så vill man ge golvet en snyggare yta som passar in i den övriga inredningen.

Massiva trägolv är som gjorda för slipning när de har slitits av tidens tand. Hårda och tåliga träslag som exempelvis ek och bok behöver inte tas om hand lika ofta som mjukare varianter som björk, al och furu. Men alla golv går att slipa, givetvis beroende på slitage och tjocklek. I dag går det också att slipa laminatgolv, men det måste i så fall ha ett tjockt ytlaminat.

Oroar du dig för att hela huset ska damma igen efter golvslipning? Du kan vara lugn. Våra moderna slipmaskiner har ett tättslutande system som i princip inte dammar alls. Det lilla slipdamm som ändå hamnar på golven städar vi bort. Vi ser alltid till att hålla rent runt om oss när vi utför ett uppdrag.

Några saker som är viktiga att tänka inför en golvslipning:

  • Flytta alla möbler i det aktuella rummet, arbetet kräver utrymme och ingen vill att inredningen ska ta skada.
  • Golvet bör städas noga innan slipningen, annars kan resultatet bli sämre. Avlägsna eller slå ner alla gamla spikar som är kvar i golvet.
  • En golvslipning är inte särskilt tidsödande. För ett normalstort rum ska arbetet inte ta mer än en eller max två dagar. Riktigt stora ytor tar givetvis längre tid.
  • Efter slipningen så dammsuger vi golvet noga. Om man inte rengör golvet ordentligt kan det bli fula märken eller ojämnheter när man ska måla eller lackera golvet efter slipningen.
Vi ger ditt trägolv ett nytt liv med en golvslipning!